Intercomsystemen


HB sierhekwerk is leverancier van Videx en Aiphone, twee leverancier die met hun specifieke produkten elkaar naadloos aanvullen. Hierdoor kan HB sierhekwerk u altijd het juiste systeem leveren die volledig aan uw eisen voldoen. Onze vertegenwoordiger kan u hierover uitgebreid adviseren.

Intercomsystemen zijn een communicatiemiddel tussen u en de bezoeker. Als de bezoeker voor uw poort staat en zich heeft gemeld middels het intercomsysteem dan kunt u beslissen of deze bezoeker welkom is. De meest eenvoudige intercom bestaat uit een beldrukker en luidspreker module aan de poort of voordeur en een wand telefoonhoorn in de woning. De telefoonhoorn is voorzien van een drukknop waarmee de poort electronisch kan worden geopend nadat de bezoeker zich heeft aangemeld.

Er zijn diverse soorten intercomsystemen, er zijn systemen waar de buitenpost is voorzien van een geintregreerde cijfercodepaneel of camerasysteem met zwart-wit beeld of kleuren monitor. Binnenposten waar een monitor en opname mogelijkheid in is geintregeerd middels een SD kaart.

Tevens zijn er intercomsystemen voorzien van een GSM module hierdoor is het mogelijk om toegangspoorten achteraf of waar er geen mogelijkheid is om bekabeling naar de woning te leggen, toch bezoekers te kunnen laten aanmelden middels een intercomsysteem. De buitenpost zal dan uitbellen en via de geintregeerde GSM simkaart naar een vooraf ingesteld telefoonnummer. U kunt de telefoon aannemen en een gesprek voeren met de bezoeker aan de poort en eenvoudig middels een code de poort op afstand openen. Indien u de telefoon niet aanneemt kan de GSM module overgaan tot het bellen van een 2e nummer, 3e nummer enz.